Scroll naar boven
STIMS Media
Smart City

Steden ontwikkelen zich door inzet van digitale technologie en gebruik van data.

De trek naar steden blijft aanhouden en met de groei van steden komen er nieuwe problemen. Problemen die niet meer op te lossen zijn met conventionele middelen. Dit is de aanleiding voor de ontwikkeling van Smart Cities. Steden die data gebruiken om mobiliteit te verbeteren, efficiënter omgaan met middelen, het milieu sparen en de kwaliteit van leven verbeteren.

Een binnenstad is kent vele stakeholders. Elk met eigen informatiebehoeftes over de actuele status van de stad. Een toerist zoekt informatie voor het bezoek zoals een vrije parkeerplek en de route naar bezienswaardigheden,

een retailer wil weten hoeveel klanten er die dag verwachten zijn, een bewoner vraagt zich af of het evenement de vergunning wel naleeft, een gemeente wil CO2 reductie. Informatie die ontstaat door nieuwe databronnen uit de openbare ruimte van een stad te koppelen en te analyseren.

In deze serie van zes uitzendingen gaan we in op de Smart City ontwikkelingen in Nederland. Hoe nieuwe vormen van communicatie en technologie ingezet worden om de groeiende problemen van de stad op te lossen. Wat doen steden al en wat denken de experts dat er nog gaat komen.